Virtsateiden synnynnäiset epämuodostumat ja rakon toimintahäiriöt -kurssi

Kenelle?

Kurssi on tarkoitettu lapsille, jolla on virtsateiden synnynnäinen epämuodostuma tai rakon toimintahäiriö (neurogeeninen rakko), josta aiheutuu kuntoutuksen tarve. Kurssin kohderyhmänä ovat yli 1-vuotiaat lapset aina yläkoulukouluiän loppuun saakka.

Tavoite

Kurssin tavoitteena on antaa tietoa virtsateiden synnynnäisistä epämuodostumista ja sen vaikutuksesta lapsen kasvuun ja kehitykseen sekä lisätä koko perheen voimavaroja yhteiseen arkeen. Tavoitteena on myös lapsen omatoimisuuden ja kehityksen tukeminen.  Kokemusten vaihto toisten perheiden kanssa ja vertaistuki auttavat suoriutumaan paremmin elämässä sairauden kanssa.

Palvelukuvaus

Kurssi kestää 5 vrk. Kurssin ohjelmasta vastaa moniammatillinen työryhmä ja ohjelmassa otetaan huomioon kuntoutujien tarpeet ja tavoitteet. Ohjelma on pääasiassa ryhmämuotoista ja painottuu sopeutumisvalmennukseen.

Hakuohjeet

1. Keskustele kuntoutustarpeesta lääkärin kanssa. Saat lääkäriltä suosituksen kuntoutuksesta B-lääkärinlausunnolla tai kuntoutussuunnitelmassa.
2. Täytä Kelan kuntoutushakemus KU132 (harkinnanvarainen kuntoutus) tai KU104 (vaativa lääkinnällinen kuntoutus). Lomakkeen saat Kelan toimistosta tai osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
3. Toimita hakemus ja lääkärinlausunto Kelaan, joka antaa kuntoutuspäätöksen. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, lähetämme perheellenne kutsukirjeen ja tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
4. Kuntoutus on perheellenne maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen. Vanhemmilla on mahdollisuus hakea Kelasta kuntoutusajalta kuntoutusrahaa sekä tukea matkakustannuksiin.

Lisätietoja:

Verve Lahti, kuntoutussihteeri p. 044 4650 598 (ma-pe 9-15) tai kuntoutus.lahti@verve.fi

Toimipaikat

Tervetuloa meille:

Aikataulut

Ota yhteyttä