Aikuisten harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus

Neurologinen yksilökuntoutus
Yleissairauksien yksilökuntoutus
Tules- ja reumasairauksien yksilökuntoutus

Harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus

Sinulla voi olla oikeus Kelan järjestämään harkinnanvaraiseen moniammatilliseen yksilökuntoutukseen, jos sairautesi on laaja-alainen ja siihen liittyy monia eri ongelmia. Tarvitset kuntoutukseesi yksilöllisempää suunnittelua ja toteutusta kuin muissa kuntoutusmuodoissa.

Kuntoutustavoitteet

Kuntoutuksessa löydät voimavaroja ja valmiuksia toimia omassa elinympäristössäsi, työssäsi ja opinnoissasi. Saat rohkeutta aktiivisuuteen ja oman elämäsi hallintaan.

Annamme sinulle moniammatillista tukea arkisten toimiesi sujuvoittamiseen. Kannustamme omien yksilöllisten tavoitteidesi asettamisessa ja saavuttamisessa. Teemme sinulle henkilökohtaisen harjoitusohjelman sekä ohjeet sen toteuttamiseen omassa elinympäristössäsi. Päätösjaksolla arvioimme yhdessä oletko saavuttanut tavoitteesi ja samalla teemme myös jatkosuunnitelman.

Kuntoutusta sinun tarpeisiisi

Harkinnanvarainen moniammatillinen yksilökuntoutus kestää enintään 15 arkipäivää perustuen yksilölliseen kuntoutustarpeeseesi. Kuntoutuspäivät jaksotetaan niin, että niistä muodostuu eheä, kuntoutustarvettasi vastaava kokonaisuus. Kuntoutuksen sisältöön kuuluu yhteydenotto ennen kuntoutuksen alkua sekä seurantayhteydenotto kuntoutuksen päättymisvaiheessa. Kotikäynti luonasi toteutetaan, mikäli se on kuntoutuksen kannalta ehdottoman tarpeellinen.

Kuntoutuksestasi vastaa moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu esimerkiksi erikoislääkäri, sairaanhoitaja, fysioterapeutti, psykologi, sosionomi/sosiaalityöntekijä sekä toimintaterapeutti. Työryhmän kokoonpano ja erityistyöntekijöiden osallistuminen vaihtelee tarpeittesi mukaan. Läheisesi voivat osallistua kuntoutusjaksoille kuntoutussuunnitelman ja -päätöksen mukaisesti enintään 5 päivän ajan.

Lue lisää Kelan sivuilta

Hakuohjeet

1. Täytä ja tulosta hakemuslomake Harkinnanvarainen kuntoutus (KU 132). Liitä hakemukseesi B-lääkärinlausunto, josta selviää kuntoutuksen perusteena oleva sairaus tai vamma ja toimintakykysi. Lisäksi lausunnosta pitäisi selvitä, mitä kuntoutusta suositellaan ja mitkä ovat kuntoutuksen syyt ja tavoitteet.


2. Postita hakemus liitteineen Kelaan.
3. Saatuamme myönteisen kuntoutuspäätöksen Kelasta, otamme sinuun yhteyttä ja lähetämme tarkempaa tietoa kuntoutuksesta.
4. Kuntoutus on sinulle maksutonta. Kuntoutuksen järjestää Kela, joka kustantaa kuntoutuksen ja sen aikana tarvitsemasi avustamisen sekä ylläpidon. Myös matkakustannuksiin ja ansionmenetyksiin voit hakea Kelasta tukea.

Lisätietoja:

Verve Lahti
Satu Saksinen, kuntoutussihteeri
044 465 0598 tai kuntoutus.lahti@verve.fi
ma-pe klo 9.00-15.00

Muina aikoina hoitohenkilökunta 044 4077 168

Verve Oulu Kuntotalo
Palvelusihteeri Helena Rajaniemi
050 312 6187 
kuntoutussihteeri@verve.fi

Muina aikoina hoitohenkilökunta 050 312 7274 tai 050 312 7275

Tervetuloa kuntoutukseen Verve Lahteen ja Verve Oulu Kuntotalolle!