Selkäydinvammaisten vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Kelan järjestämää vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta suunniteltaessa seurantavastuussa oleva julkinen terveydenhuolto tekee arvion sen tarpeesta. Arvion tulee olla yksilöllinen ja ajankohtainen, ja sen tulee perustua moniammatilliseen arvioon tai vähintäänkin käyttää hyväksi hoitavien terapeuttien palautteita.

Kuntoutuksesta tukea, tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen

Kelan järjestämässä moniammatillisessa yksilökuntoutuksessa kuntoutuja ja hänen läheisensä saavat tukea elämäntilanteeseensa sekä tietoa ja konkreettisia ohjeita arjessa selviytymiseen. Lisäksi kuntoutuja saa voimavaroja ja valmiuksia osallistua monipuolisesti eri toimintoihin omassa elinympäristössään ja yhteiskunnassa. 

Kuntoutus kohdennetaan yli 18-vuotiaille ja kuntoutujan läheisille. Kuntoutukseen osallistuvalla tulee olla asianmukaisesti diagnostisoitu selkäydinvamma, johon liittyy tehostetusti ja moniammatillisesti toteutettavan kuntoutuksen tarve. Kuntoutujalla voi olla myös muita sairauksia tai vammoja, jotka vaikuttavat kuntoutuksen tarpeeseen. 
 

Kuntoutuksen kesto ja toteutus

Moniammatillisen yksilökuntoutuksen pituus on 918 arkipäivää ja perustellusta syystä enintään 24 arkipäivää kuntoutujan yksilöllisen tarpeen mukaan riippuen muun muassa siitä, onko kyseessä sopeutumisvalmennukseen vai kuntoutukseen painottuva kokonaisuus. Yksilöllinen moniammatillinen kuntoutus toteutetaan Kelan palvelukuvauksen mukaisella tavalla.  Tutustu Kelan palvelukuvaukseen (PDF) >

Kuntoutusta toteutetaan Verve Rokualla ja Kuntoutuskeskus Kankaanpäässä, jotka ovat Kelan hyväksymiä palveluntuottajia. 


 

Hakuohjeet

1. Kuntoutukseen haetaan lähettämällä Kelaan täytetty kuntoutushakemus (KU104), jonka liitteenä tulee olla sinua julkisessa terveydenhuollossa hoitavan lääkärin laatima kuntoutussuunnitelma (esim. B-lausunto). Kelan hakemus löytyy Kelan verkkosivuilta kohdasta Lomakkeet > Kuntoutus.

2. Kela tekee päätöksen kuntoutuksesta hakemuksen ja liitteiden perusteella. Kela maksaa kuntoutujan etuudet.
3. Lisätietoja kuntoutuksesta löydät Kelan sivuilta.

Lisätietoja:

Verve Oulu
Seija Hirsilä
puh. 050 312 7259
seija.hirsila@verve.fi

Kuntoutuskeskus Kankaanpää
Riitta Korte-Mäkiranta
puh. 050 570 1791
riitta.korte-makiranta@kuntke.fi

Tervetuloa kuntoutukseen - olemme sinua varten!