Nuorten ammatillinen kuntoutusselvitys

Ammatillisen kuntoutusselvityksen palvelukuvaus

Löydetään sinulle uusi ammatillinen suunta 3–12 päivässä. Saat samalla ohjausta jatkosuunnitelman tekemiseen.

Mitä saat?

  • Opit tuntemaan paremmin omat vahvuutesi ja taitosi.
  • Saat tietoa eri ammateista ja koulutusmahdollisuuksista sekä soveltuvuudestasi niihin.
  • Saat henkilökohtaiseen osaamiseesi perustuvan urasuunnitelman.

Miksi tulisit?

  • Tarvitset tietoa, tukea ja henkilökohtaista ohjausta urasuunnitelman laatimisessa kohti koulutusta tai työtä.
  • Kuntoutus on sinulle maksuton. Sinulla voi olla oikeus saada kuntoutuksen ajalta myös kuntoutusrahaa. Lisäksi Kela korvaa kuntoutukseen tehtyjä matkoja. Lue Kelan korvauksista lisää Kelan nettisivuilta >

Kenelle ammatillinen kuntoutusselvitys on tarkoitettu?

  • Alle 30-vuotiaille nuorille.
  • Sinulle, jolla ei ole urasuunnitelmaa. Ehkä aikaisemmat ammatilliset suunnitelmasi eivät ole toteutuneet tai sinulla saattaa olla terveydellisiä rajoitteita vaikeuttamassa etenemistäsi.
  • Sinulle, jolla on ollut haasteita soveltuvan koulutuksen tai ammatin löytymisessä.

Miten ammatillinen kuntoutusselvitys toteutetaan?

Ammatillinen kuntoutuselvitys voidaan toteuttaa kokonaan läsnäkuntoutuksena tai etäkuntoutuksena tai näiden yhdistelmänä.

Miten pitkään kuntoutusselvitys kestää?

Ammatillinen kuntoutusselvitys alkaa muutaman viikon sisällä hakemuksen hyväksymisestä. Kuntoutusselvityksen pituus on 12 vuorokautta. Sitä voi seurata 3 jatkopäivää ja 3 seurantapäivää. 

Tarkempia tietoja alkamisajankohdista voit kysyä sinua lähimmästä Coronaria Vervestä tai sähköpostitse kuntoutussihteeri@verve.fi.

Ajankohtaista 

1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita. Palvelu jatkuu entiseen tapaan. Löydät tämän palvelun jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve. Lue liiketoimintakaupasta lisää >

Hakuohjeet

1. Jos sinulla on lääketieteellisesti todettu vika, vamma tai sairaus, joka alentaa työ- tai opiskelukykyä, täytä hakemus ammatilliseen kuntoutukseen (KU101) ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve". Lisää hakemuksen liitteeksi B-lausunto, jossa on perustelut kuntoutuksen tarpeelle ja lähetä hakemus Kelaan. Löydät lomakkeen Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
2. Voit hakea ammatilliseen kuntoutukseen myös ilman B-lausuntoa, jos sinulla ei ole todettua sairautta ja lääkärinlausuntoa, mutta toimintakykysi on heikentynyt. Hakeutumiseen riittää tällöin suullinen yhteydenotto, esimerkiksi puhelinsoitto Kelaan.
3. Saat kuntoutuksesta kirjallisen päätöksen. Näet päätöksen myös Kelan sähköisessä asiointipalvelussa.
4. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä tai tule käymään sinua lähimmässä Vervessä. Autamme sinua eteenpäin.

Ota yhteyttä