Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK)

Työllistymistä edistävässä ammatillisessa kuntoutuksessa on kolme vaihtoehtoista polkua:

  • Työkokeilussa saat tukea urasuunnitelman tekemiseen. Ammattialan tai koulutusalan soveltuvuus varmistetaan kokeilemalla työtä avoimilla työmarkkinoilla yhdessä tai useammassa työpaikassa. Työkokeilu kestää noin kolme kuukautta. Työkokeilu kestää enintään 60 päivää.
  • Työhönvalmennus tukee palkallisen työpaikan hakemisessa ja aseman vakiinnuttamisessa työmarkkinoilla. Työhönvalmennus kestää kolmesta kuukaudesta noin vuoteen. Työhönvalmennuksen kesto on 60–180 päivää.
  • Työkokeilu ja työhönvalmennus sopivat, kun tarvitset enemmän tukea sekä soveltuvan ammatin valinnassa, että työmarkkinoille sijoittumisessa. Tämä palvelu kestää puolesta vuodesta noin vuoteen. Työkokeilu ja työhönvalmennus voivat kestää 120–240 päivää.

Tukenasi on henkilökohtainen työhönvalmentaja, joka ohjaa sinua kaikissa vaiheissa. Osallistumispäivistä ja päivien pituudesta sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

Ajankohtaista 

1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita. Palvelu jatkuu entiseen tapaan. Löydät tämän palvelun jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve. Lue liiketoimintakaupasta lisää >

Coronaria toteuttaa myös työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta  eri puolella Suomea.  Katso paikkakunnat Coronarian sivuilta >

Hakuohjeet

1. Täytä Kelan hakemus KU101 ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve". Löydät lomakkeen Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
2. Liitteeksi tarvitset lääkärin B-lausunnon terveydentilastasi ja ammatillisen tuen tarpeestasi.
3. Palauta hakemus Kelaan, jossa selvitetään sinulle soveltuva vaihtoehto.
4. Jos tarvitset apua, ota yhteyttä tai tule käymään Coronaria Vervessä. Autamme sinua eteenpäin.

Ota yhteyttä