Psykoterapia

Psykoterapialla pyritään

  • tukemaan ihmisen itseymmärrystä
  • antamaan keinoja käsitellä vaikeita tunteita, ajatuksia ja ihmissuhdeongelmia
  • kehittämään ongelmanratkaisutaitoja
  • auttamaan elämän kriisivaiheiden yli.

Vaikeampien mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden hoito on  suositeltavaa aloittaa psykiatrian  erikoislääkäreidemme tutkimuskäynnillä. Yksilöterapiaan varataan kestoltaan 45, 60 tai 90 minuutin aika ja pari- sekä perheterapiaan 90 minuutin aika.

Psykoterapiaamme pääsee ilman lähetettä ja jonotusta

Psykoterapiaan voi tulla omalla kustannuksella ilman lähetettä ja diagnoosia. Jos hoitosuhde on pitkä, voit olla oikeutettu Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan. Etätapaamisina toteutettuun psykoterapiaan voi varata ajan  kotipaikkakunnasta riippumatta. Voit myös varata tapaamisen toimipisteeseemme. Voit varata ajan

Psykoterapian kesto vaihtelee muutamasta käyntikerrasta kolmeen vuoteen. Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa voi saada enintään 80 kertaa vuoden ja 200 kertaa kolmen vuoden aikana. Suomalaisen lääkäriseuran ja Suomen akatemian konsensuslausuman mukaan noin puolet psyykkisistä häiriöistä kärsivistä potilaista toipuu ja vielä useampi hyötyy lyhytkestoisistakin psykoterapioista. Pitkäkestoisempi terapia vähentää ongelmien uusiutumisen riskiä.

Psykoterapian hinta ja laskutus

Psykoterapia maksaa terapeutin kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen 85 eurosta 110 euroon per 45 minuutin käynti. Voit vertailla terapeuttikohtaisia hintojamme ajanvarauksen yhteydessä. Pääset ajanvaraukseen tästä. 

Tilaamalla Verve Terapian laskut sähköisesti suoraan verkkopankkiisi laskun maksaminen sujuu vaivattomasti ilman toimituskulua. Lue lisää Verve Terapian henkilöasiakkaan verkkolaskusta. Postitse lähetettäviin laskuihin lisätään 1,90 euroa/lasku toimituskulua. 1.11.2021 lähtien kaikkiin laskuihin lisätään 5 euron toimistomaksu, jolla katetaan laskutusprosessiin liittyviä kuluja. Tarkoitus on välttää korotukset terapiahintoihin ja lisätä laskutuksen läpinäkyvyyttä. Toimialan keskimääräisiin hallinnollisiin kuluihin verrattuna veloituksemme on edelleen markkinoiden pienin.

Valvira myöntää käyttöoikeuden ammattinimikkeeseen psykoterapeutti

Psykoterapeutti on mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden sekä elämän kriisitilanteiden vuorovaikutukselliseen hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattihenkilö. Psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden myöntää Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto (Valvira). Vain psykoterapeutti voi tarjota Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Psykoterapeutti ei voi tehdä lääketieteellisiä diagnooseja tai määrätä lääkkeitä.

Lisätietoja Verve Terapian psykoterapiapalveluista

Tarkempaa tietoa psykoterapiasta löydät Verve Terapian sivustolta:

Hakuohjeet

Voit varata ajan psykoterapiaan haluamaasi toimipisteeseen tai etätapaamisena verkossa.

Lisätietoja:

Ota yhteyttä