Psykoterapia

Psykoterapia on hoito- ja kuntoutusmenetelmä, jossa hankalia asioita käsitellään keskustelemalla. Avainasemassa onkin asiakkaan ja terapeutin välinen luottamus ja toimiva hoitosuhde.  Psykoterapiaan voi tulla kaikenikäiset asiakkaat sekä parit, perheet ja ryhmät. Tavallisimpia syitä psykoterapiaan hakeutumiseen ovat ahdistus, masennus, pelot, menetykset, riippuvuudet sekä ongelmat ihmissuhteissa, työssä tai opiskelussa.

Terapiakeskustelut ovat potilastietolain (785/1992) 13 §:n mukaan salassa pidettäviä.

Psykoterapialla pyritään

  • tukemaan ihmisen itseymmärrystä
  • antamaan keinoja käsitellä vaikeita tunteita, ajatuksia ja ihmissuhdeongelmia
  • kehittämään ongelmanratkaisutaitoja
  • auttamaan elämän kriisivaiheiden yli.

Vaikeampien mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden hoito on suositeltavaa aloittaa psykiatrian  erikoislääkäreidemme tutkimuskäynnillä. Yksilöterapiaan varataan kestoltaan 45 tai 90 minuutin aika ja pari- sekä perheterapiaan 90 minuutin aika.

Psykoterapiaamme pääsee ilman lähetettä ja jonotusta

Psykoterapiaan voi tulla omalla kustannuksella ilman lähetettä ja diagnoosia. Jos hoitosuhde on pitkä, voit olla oikeutettu Kelan tukemaan kuntoutuspsykoterapiaan. Etätapaamisina toteutettuun psykoterapiaan voi varata ajan  kotipaikkakunnasta riippumatta. Voit myös varata tapaamisen toimipisteeseemme. 

Psykoterapian kesto vaihtelee muutamasta käyntikerrasta kolmeen vuoteen. Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa voi saada enintään 80 kertaa vuoden ja 200 kertaa kolmen vuoden aikana. Suomalaisen lääkäriseuran ja Suomen akatemian konsensuslausuman mukaan noin puolet psyykkisistä häiriöistä kärsivistä potilaista toipuu ja vielä useampi hyötyy lyhytkestoisistakin psykoterapioista. Pitkäkestoisempi terapia vähentää ongelmien uusiutumisen riskiä.

Psykoterapia maksaa terapeutin kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen 85 eurosta 110 euroon per 45 minuutin käynti. Voit vertailla terapeuttikohtaisia hintojamme ajanvarauksen yhteydessä. Pääset ajanvaraukseen tästä. Hintoihin ei lisätä laskutus- tai toimistomaksulisiä.

Psykoterapeutti on mielenterveyden ja käyttäytymisen häiriöiden sekä elämän kriisitilanteiden vuorovaikutukselliseen hoitoon erikoistunut terveydenhuollon ammattihenkilö. Psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuden myöntää Sosiaali- ja terveysalan valvontavirasto. Vain psykoterapeutti voi tarjota Kelan tukemaa kuntoutuspsykoterapiaa. Psykoterapeutti ei voi tehdä lääketieteellisiä diagnooseja tai määrätä lääkkeitä.

Tarkempaa tietoa psykoterapiasta löydät Verve Terapian sivustolta:

Hakuohjeet

Voit varata ajan psykoterapiaan haluamaasi toimipisteeseen tai etätapaamisena verkossa.

Lisätietoja:

Ota yhteyttä