Muutoksen tuki (Outplacement)

Työelämän muutoksissa organisaatiot joutuvat joskus tilanteisiin, joissa henkilöstöä on vähennettävä. Irtisanomistilanteissa yritys ja työntekijät tarvitsevat tukea, jotta työntekijöiden työuran jatkuminen varmistuu. Muutosturvalaki edellyttää työnantajalta toimia irtisanottujen työllistymisen edistämiseksi. Työnantajan on tarjottava irtisanotulle työntekijälle työllistymistä edistävää valmennusta tai koulutusta.

Muutosturvalla kohti uutta työtä tai suuntaa

Verve on työelämän asiantuntija. Pitkän kokemuksemme myötä meille on rakentunut syvällistä osaamista työurien ohjaamisesta. Muutoksen tuen (Outplacement) -valmennuksella vaikutamme irtisanottujen henkilöiden työllistymiseen. Uravalmentajillamme ja työelämän asiantuntijoillamme on vahva tietämys alueellisista työmarkkinoista ja he toimivat läheisessä yhteistyössä alueen työpaikkojen kanssa. Muutosturvan palvelu toteutetaan joko yksilöllisesti tai ryhmämuotoisesti. 

Outplacement-palvelun tavoite

Muutosturvaan liittyvän palvelun tavoitteena on uratilanteen päivitys, ura- ja työnhakusuunnitelman aikaansaaminen ja työhön palaamisen tukeminen. Palvelun tarjoamisen kautta työnantajat voivat tukea työntekijän työuran jatkumista.

Muutosturva sisältää

  • Tunnistamme yhdessä työuran merkityksellisiä osa-alueita, joita ovat esimerkiksi käännekohdat, ammatillinen kehitys, vahvuudet, osaaminen ja osaamisen kehittämisen tarpeet.
  • Tutustumme tämän päivän työnhakumenetelmiin ja työnhakukanaviin.
  • Käymme läpi työhaastattelun sisältöjä.
  • Muutoksen tukeen kuuluu myös kuukauden verran työnhaun coaching-palvelua.

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja

Sami Heinikainen, asiakaspäällikkö
0400 442 558 tai sami.heinikainen@verve.fi

Oili Alatorvinen, kuntoutusjohtaja
040 558 0828 tai oili.alatorvinen@verve.fi


Verve toimii valtakunnallisesti ja uudelleensijoittumisvalmennusta toteutetaan kaikissa Verven toimipaikoissa.

Lue lisää: Muutosturva työnantajan kannalta (TE-palvelut)

Ota yhteyttä