Työ sujuvaksi

Työ sujuvaksi - työtä kehittämällä työhyvinvointia ja tuloksellisuutta

Työpaikoilla on usein työntekoa haittaavia toimintatapoja ja ongelmia, jotka heikentävät työn tuloksellisuutta. Työ sujuvaksi -palvelun avulla autamme työyhteisöänne tunnistamaan ja poistamaan esteitä työn sujuvuudessa. Työn kehittämisen lopputulos on uusi toimintamalli, jonka avulla voitte jatkossakin arvioida eri tehtävissä työskentelyn sujuvuutta ja ratkaista mahdollisia häiriöitä.  Lähtökohtamme työskentelylle on, että jokainen on oman työnsä asiantuntija.

Työn kehittämisen idut syntyvät häiriöistä

Työ sujuvaksi -konseptissa hyödynnetään monipuolisesti kerättyä materiaalia ja työstetään sitä konsultin johdolla työkokouksissa.

  • Kartoitetaan työn sujumisen esteet ennakkokyselyllä.
  • Ensimmäisessä työkokouksessa puretaan ennakkokyselyn tulokset ja perehdytään oman työn tutkimisen merkitykseen. Samalla opitaan tunnistamaan häiriöt kehityksen mahdollistavina ituina.
  • Välitehtävänä pidetään työn sujuvuudesta häiriöpäiväkirjaa.
  • Toisessa työkokouksessa analysoidaan häiriöiden kokonaisuutta ja etsitään ratkaisuja niiden hallintaan. 

Työn kehittämisen tavoitteena on uusi toimintamalli

Työ sujuvaksi -palvelun tuloksena on uusi yhteinen toimintamalli, jolla työn tuloksellisuus paranee. Työyhteisö oppii eteenpäin katsovan kehittämisen työskentelymallin, joka jalkautetaan käytäntöön. Menestyvien työyhteisöjen toimintamallit ovat selkeitä ja niitä huolletaan säännöllisesti. Toimintamallin rakentamisen taustalla on:

  • Toiminnan tarkasteluun keskittyminen ilman syyllistämistä henkilötasolla.
  • Työn sujumisen häiriöiden tunnistaminen ja arjen ongelmien näkyväksi tekeminen.
  • Uuden yhteisen tutkimusmallin hyödyntäminen oman työn sujumisen tarkkailussa ja toimintamallit häiriöiden ratkaisemiseen.

Palvelujemme pohjana on tutkimustoiminta

Yritysten ja työyhteisöjen tarpeisiin kohdennetut asiantuntija- ja konsultointipalvelumme perustuvat laajaan perustutkimukseen. Vuosikymmenten kokemus on kartuttanut meille vahvaa tietoutta työn muutoksesta, työhyvinvoinnista ja oppimisesta. Palvelujemme taustalla on Helsingin yliopistosta lähtöisin oleva kehittävä työntutkimus, jonka taustat löytyvät toiminnan teoriasta. Kehittävä työntutkimus tutkii muutosta työssä, teknologioissa ja organisaatioissa. Kehittävässä työntutkimuksessa työntekijät analysoivat ja kehittävät työtään yhdessä ulkopuolisten työelämän ammattilaisten ja konsulttien kanssa.

Konsulttiemme yhteystiedot

Koistinen Kirsi
Konsultointitoiminnan johtaja, filosofian tohtori
kirsi.koistinen@verve.fi tai 040 771 2296

Tolonen Airi
Kehittämiskonsultti, terveystieteiden maisteri
airi.tolonen@verve.fi tai 040 764 4611

Veijo Ojanaho
Palvelupäällikkö
040 760 6840 tai veijo.ojanaho@verve.fi

Tutustu työntajien, yritysten ja organisaatioasiakkaidemme kokemuksiin palveluistamme >>

Ota yhteyttä