Työllistymistä edistävä ammatillinen kuntoutus (TEAK)

TEAK:in palvelukuvaus

Kolme vaihtoehtoista palvelua:

  • Työkokeilussa saat tukea urasuunnitelman tekemiseen. Ammattialan tai koulutusalan soveltuvuus varmistetaan kokeilemalla työtä avoimilla työmarkkinoilla yhdessä tai useammassa työpaikassa. Työkokeilu kestää enintään 60 päivää.
     
  • Työhönvalmennus tukee palkallisen työpaikan hakemisessa ja aseman vakiinnuttamisessa työmarkkinoilla. Työhönvalmennus kestää 60–180 päivää.
     
  • Työkokeilu ja työhönvalmennus sopivat, kun tarvitset enemmän tukea sekä soveltuvan ammatin valinnassa että työmarkkinoille sijoittumisessa. Tämä palvelu kestää 120–240 päivää.

Tukenasi on henkilökohtainen työhönvalmentaja, joka ohjaa sinua kuntoutuksen kaikissa vaiheissa. 

Kuntoutus on sinulle maksutonta ja kuntoutuksen ajalta sinulla on myös mahdollisuus saada kuntoutusrahaa sekä korvausta tehdyistä matkoista. Lue lisää Kelan sivulta lisää kuntoutusrahasta. Lue lisää Kelan matkakorvauksista

Työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta toteuttavat alla olevat Coronaria Verven toimipaikat yhteistyössä Kelan kanssa.

TEAK:in aikataulut

  • Työkokeilu kestää enintään 60 päivää.
  • Työhönvalmennuksen kesto on 60–180 päivää.
  • Työkokeilu ja työhönvalmennus voivat kestää 120–240 päivää.

Kuntoutuspäivien pituus ja määrä viikossa sovitaan yksilöllisesti tilanteesi mukaan.

Ajankohtaista

1.4. 2022 tehdyn liiketoimintakaupan myötä tämä palvelu on jatkossa osa suomalaista Coronaria Kuntoutus- ja terapiapalveluita. Palvelu jatkuu entiseen tapaan. Löydät tämän palvelun jatkossa Kelan palveluntuottajien hausta nimellä Coronaria Verve.  Lue liiketoimintakaupasta lisää >

Coronaria toteuttaa myös työllistymistä edistävää ammatillista kuntoutusta (TEAK) eri puolella Suomea.  Katso paikkakunnat Coronarian sivuilta >
 

"Epävarmuus omasta alasta hellitti"

-Heli Solonen

>> Lue asiakastarina

Hakuohjeet

1. Täytä Kelan kuntoutushakemus (KU101) ja kirjoita kohtaan palveluntuottaja "Coronaria Verve". Löydät lomakkeen Kelan nettisivuilta osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet.
2. Liitteeksi tarvitset lääkärin B-lausunnon terveydentilastasi ja kuntoutuksen tarpeestasi.
3. Palauta hakemus Kelaan, jossa selvitetään sinulle soveltuva palvelulinja.